Werkwijze

Je persoonlijke 5 Elementen profiel

Ieder heeft zijn eigen geboorte Element (energie profiel), dit wordt bepaald bij je geboorte. Elk Element geeft de verschillende kwaliteiten van het Chi (levenskracht) in ons, in de natuur en alles wat de mens maakt.

De 5 Elementen is een verfijning uit de wel bekende Yin en Yang. De 5 Elementen zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Deze Elementen zijn meestal niet letterlijk bedoeld, maar geven vaak uitleg aan de bepaalde energie: vele gedachten/ betekenissen gaan achter deze Elementen schuil. De Elementen staan dus niet alleen voor materiële zaken, zoals voorwerpen, kleuren, vormen, materialen, maar ook voor immateriële aangelegenheden zoals emoties en relaties.

De 5 Elementen zijn altijd in interactie met elkaar en we hebben ze alle 5 nodig om goed te kunnen functioneren. Als er een Element ontbreekt of in mindere mate aanwezig is of als er juist een Element overheerst, wordt het evenwicht tussen de Elementen verstoord en kan er een blokkade ontstaan. Om de blokkade op te lossen kan je bv. de ruimte om je heen inzetten.

Zeer verhelderend en praktisch! Als je weet welk elementen je steunen en welke je verzwakken, kan je betere beslissingen nemen in het dagelijks leven.

Opruimen

Een lekkere flow in een fijne ruimte begint bij  opruimen, ordenen en schoonmaken.

Ons dilemma is vaak dat we niet te weinig, maar te veel spullen hebben. Smetteloze netheid is niet nodig. Een huis wat te netjes is, waar alles keurig is, is energetisch steriel, maar voelt net zo onprettig aan als een warboel. Als je het gevoel hebt dat je te veel spullen hebt voor een specifieke ruimte, kan dat onbewust een onrustig gevoel geven. Het gevoel geven dat je vastzit en niet verder kunt. Rommel is alles wat je verzamelt en wat geen waarde toevoegt aan jouw leven. Dus als je alles wat geen echte bedoeling of betekenis voor je heeft opruimt, zal dat een helder positief gevoel geven. Voor positieve energie in een fijne ruimte is regelmatig opruimen belangrijk. Dan houd je ook de ruimtes up-to-date met spullen die nu bij je passen.

Mocht je dit lastig vinden, dan kan ik jou hierbij ondersteunen. Ik vind het erg belangrijk dat je je gedurende dit proces op je gemak voelt. Ik ga respectvol en vertrouwelijk met jouw eigendommen om en ik zal nooit zonder toestemming iets aanraken, verplaatsen of weggooien. Door mijn praktische hulp en mijn vraagstelling help ik jou met beslissingen nemen, om structuur aan te brengen, zodat de positieve energie weer gaat stromen in die ruimte.

Prijs is in overleg